Neka suva koža postane prošlost!

Neka suva koža postane prošlost!

Dugi zimski period sa nepovoljnim spoljašnjim faktorima, parno grejanje kao i nedovoljna konzumacija svežeg voća i povrća ostavljaju traga na koži i ona postaje oštećena i dehidrirana.

Suva koža je napeta, tanka, nežna i providna. Pore nisu vidljive, koža je mat i bez sjaja, sklona je crvenilu, ljuštenju, ispucalosti i vrlo ranom nastanku bora. Uz to se često javlja peckanje i svrab. Suva koža je jako osetljiva na promene temperature, vetar, sunce i hemijske agense. Karakterizuje se smanjenim lučenjem žlezda lojnica i žlezda znojnica. To je razlog da se na koži nalazi vrlo oskudan lipidni sloj, što ujedno umanjuje lipidnu barijernu funkciju kože.
Pre izlaganja suncu, kožu je neophodno nahraniti, obnoviti ravnotežu hidrolipidnog sloja i kožu održati vlažnom i elastičnom.

Lifeline® je razvio Linoderm® liniju fitokozmetike sa ciljem da obezbedi najbolju kompletnu negu suve i osetljive kože, sklone stvaranju alergije i ekcema i u potpunosti zadovolji njene potrebe.

Linoderm® kolekcija sadrži ulje žutog noćurka dobijeno metodom hladnog ceđenja semena noćurka. Ulje žutog noćurka dobijeno ovim načinom ekstrakcije poseduje izvrsne osobine. Odlično se apsorbuje i ispoljava izraženo protivupalno delovanje, obnavlja barijernu funkciju kože, te smanjuje gubitak vode.
Nakon mesec dana upotrebe Linoderm® kolekcije zatezanje i suvoća se značajno smanjuju
Linoderm® formula zahvaljujući aktivnim komponentama efikasno prodire u gornje slojeve kože i ponovo uspostavlja dobro organizovanu slojevitu strukturu lipida u  koži. Linoderm® formula zaustavlja upalne procese i značajno smanjuje transepidermalni gubitak vode.  Smanjuje svrbež, zatezanje i suvoću kože, a ljuspe i pukotine nestaju.

 

Tags: Nega kože

Related posts